Speeltuinen

Haagse Bos
Bezuidenhout heeft natuurlijk de allermooiste plek om buiten te spelen: het Haagse Bos. Hier kun je heerlijk spelen en ravotten. In het Haagse Bos heb je ook twee speelplekken waar het geweldig vertoeven is.  In het Haagse Bos (aan de linkerkant van de Laan van Nieuw Oost- Indië richting de A12) vind je speeltuin Robin Hood. Deze speeltuin ligt midden in het bos en alle speeltoestellen zijn gemaakt van bomen. Hoogtepunt is de kabelbaan. Aan de andere kant van de Laan van Nieuw Oost- Indië vind je bij de vijver (en vlakbij Huis ten Bosch)  het Huttenbos. Hier kun je zelf hutten bouwen van takken, autorijden in een mooie boomstamauto, springe over paaltjes (net als de Flinstones) of  griezelen van een krokodil in de vorm van een boom.

Speeltuin Vlaskamp
Vlakbij het Haagse Bos, tegenover de British School, vind je een vrij nieuwe speeltuin op het grasveld aan de Vlaskamp. Glijbanen, schommels, wipkippen en een zandbak. Er is voor ieder wat wils. En in de lente en de zomer kun je op het grasveld ook leuk picknicken.

Speeltuin Spaarwaterveld
Het Spaarwaterveld (tegenover de bibliotheek) is een prachtig speelterrein met een groot grasveld, waar je onder meer kunt voetballen, en een verhard speelveld waar je kunt tennissen, basketballen of skaten. Op de kinderspeelplek staan diverse speeltoestellen, waaronder een groot houten kasteel. Het terrein is het gehele jaar geopend.  Er zijn veel sport- en spelmaterialen die je kunt lenen om mee te spelen of sporten.

Speeltuin Sophiepark (Van der Wyckstraat)
Vlakbij het CJG en restaurant Pan vind je speeltuin Sophiepark. Een mooi afgesloten speelterrein met een apart speelgedeelte voor de kleinere en grotere kinderen. En bankjes voor de ouders.

Speeltuin Wijk- en Dienstencentrum Bezuidenhout (Johannes Camphuijssstraat)
Naast het Wijk- en Dienstencentrum Bezuidenhout vind je een afgesloten speelterrein met een groot klimrek met glijbaan, schommels (ook een peuterschommel) en wipkippen.

Speeltuin Helenastraat
In de Helenastraat, tussen de Bezuidenhoutseweg en de Theresiastraat, vind je een speeltuintje voor wat oudere kinderen met klimrekken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s